Pesquera 2004
- Omar
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Pesquera 2004
De retour sur les tablettes, ce classique espagnol devrait partir rapidement, surtout quand on sait les qualités du millésime 2004. Les critiques glanées sur le net sont plutôt élogieuses:
"The 2004 Tinto Pesquera (Crianza), from a great vintage, is opaque purple with a fragrant nose of lead pencil, earth, black currants, and blackberry liqueur that jumps from the glass. This is followed by a sexy wine with layered blue and black fruits intertwined with ripe tannins and good acidity. This superb, beautifully balanced effort should evolve for 4-6 years and drink well for another 10-15. 93 points"
--- Wine Advocate 169, February 2007
"Deep ruby. Ripe blackberry and plum on the nose, with an almost roasted quality. Then bright, sweet and fresh on the palate, with vibrant blackberry and cassis flavors, notes of minerals and licorice and a silky texture. For such depth and power of flavor there's striking purity and finesse. Sweet, energetic and persistent on the finish, with an endless procession of fresh dark berry flavors. A wonderful vintage for this wine. 92 points"
--- Josh Raynolds, International Wine Cellar, September/October 2006
Autre source, inidentifiable (probablement un site de vente de vin) :
"The 2004 offers the most concentrated Pesquera since the mid-1990's. Superb winemaking without orverextraction has resulted in a rich wine with soft, integrated tannins. Pesquera's typically mineral/gravel nose is already evident in youth, the oak nicely nuanced in complement.
Wines produced by Alejandro Fernández are made exclusively from the difficult, quick-maturing Tempranillo variety, of which he is the acknowledged master. His world-famous Tinto Pesquera is aged a minimum of 18 months in oak."
"The 2004 Tinto Pesquera (Crianza), from a great vintage, is opaque purple with a fragrant nose of lead pencil, earth, black currants, and blackberry liqueur that jumps from the glass. This is followed by a sexy wine with layered blue and black fruits intertwined with ripe tannins and good acidity. This superb, beautifully balanced effort should evolve for 4-6 years and drink well for another 10-15. 93 points"
--- Wine Advocate 169, February 2007
"Deep ruby. Ripe blackberry and plum on the nose, with an almost roasted quality. Then bright, sweet and fresh on the palate, with vibrant blackberry and cassis flavors, notes of minerals and licorice and a silky texture. For such depth and power of flavor there's striking purity and finesse. Sweet, energetic and persistent on the finish, with an endless procession of fresh dark berry flavors. A wonderful vintage for this wine. 92 points"
--- Josh Raynolds, International Wine Cellar, September/October 2006
Autre source, inidentifiable (probablement un site de vente de vin) :
"The 2004 offers the most concentrated Pesquera since the mid-1990's. Superb winemaking without orverextraction has resulted in a rich wine with soft, integrated tannins. Pesquera's typically mineral/gravel nose is already evident in youth, the oak nicely nuanced in complement.
Wines produced by Alejandro Fernández are made exclusively from the difficult, quick-maturing Tempranillo variety, of which he is the acknowledged master. His world-famous Tinto Pesquera is aged a minimum of 18 months in oak."
- Passedate
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Effectivement, plusieurs années de garde pour ce vin. J'ai encore une verticale 87-94 en cave!
Ai-je été trop optimiste? Bah, le risque n'était pas très grand...
Le mauvais côté de la chose? Aucune bouteille de 2004 à ma SAQ! Donc, je devrai me déplacer pour m'en procurer.
Ai-je été trop optimiste? Bah, le risque n'était pas très grand...
Le mauvais côté de la chose? Aucune bouteille de 2004 à ma SAQ! Donc, je devrai me déplacer pour m'en procurer.
"Age is an issue of mind over matter. If you don't mind, it doesn't matter." Mark Twain
- Potap
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Si on est moins optimiste que Passédate on le garde combien de temps d'après vous?Passédate a écrit :Effectivement, plusieurs années de garde pour ce vin. J'ai encore une verticale 87-94 en cave!
Ai-je été trop optimiste? Bah, le risque n'était pas très grand...
Le mauvais côté de la chose? Aucune bouteille de 2004 à ma SAQ! Donc, je devrai me déplacer pour m'en procurer.
- Dantès
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Si tu veux être certain d'en avoir, appel pour en réserver. C'est ce que j'ai fait ce matin et la liste commençait à s'allonger.Potap3nck a écrit :
Merci, j'en prend 6 dès qu'il arrive à Québec!
«Plus grande la richesse, plus épaisse la boue. Voilà une tendance indiscutable de notre époque.»
[ John Kenneth Galbraith ]
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