Dreamer officiel 2012

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Dantès
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Re: Dreamer officiel 2012

Message par Dantès » dim. 11 nov. 2012 9:46

Phil.C a écrit :
Blacksmith a écrit :
Epicure a écrit :Ne manquez pas le Montrose 2003 qui sort d'une phase de fermeture.
Intéressant.... le problème est que Léoville, Whitesmith et moi-même l'aurons dégusté le vendredi précédent.... tout comme Poyferré 2000... :twisted: :twisted: :twisted:
Ayoye!
Assurément un coup dur... :twisted:
Reste quand même un autre excellent 2003 dans le lot... :|

:Bonjour:
Je vais pisser plus loin que lui :twisted: je suis a la recherche d'un Champagne plus intéressant que son cristal :?:

Je vois que le jeux des coulisses ont déjà débuté! :zut:


«Plus grande la richesse, plus épaisse la boue. Voilà une tendance indiscutable de notre époque.»
[ John Kenneth Galbraith ]

Blacksmith
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Re: Dreamer officiel 2012

Message par Blacksmith » dim. 11 nov. 2012 9:56

Dantès a écrit : je suis a la recherche d'un Champagne plus intéressant que son cristal :?:
Oublies ça, j'ai un "As" dans ma manche.... :twisted:

fontaine
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Re: Dreamer officiel 2012

Message par fontaine » dim. 11 nov. 2012 10:53

Blacksmith a écrit :
Léoville a écrit :Ça s'annonce vraiment très bien : 1 Champagne, 2 blancs, 4 rouges et 1 vin de dessert. C'est très bien représenté et surtout, le setup idéal. :-): :Innocent: :-):
Léoville, on a presque le même setup : 1 Champagne, 2 blancs, 5 rouges.... C'est très bien représenté et surtout, le setup idéal. :-): :Innocent: :-):


8-) :lol:
D'accord avec un Champagne en commençant... mais qui risque d'être apporté par le 8e et dernier participant :|

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Re: Dreamer officiel 2012

Message par Blacksmith » dim. 11 nov. 2012 10:57

fontaine a écrit :D'accord avec un Champagne en commençant... mais qui risque d'être apporté par le 8e et dernier participant :|
Même chose pour le dessert.... :| :|

Je ne me sens pas en danger : JE - SUIS - PRÊT !!! :Sous le choc:

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Phil.C
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Re: Dreamer officiel 2012

Message par Phil.C » dim. 11 nov. 2012 11:41

Chateau Pichon-Longueville-Baron, Grand Cru Classe, Pauillac 2003

Wine details:


Robert Parker - 94+/100 Drink 2008-2025
This is a brilliantly run property year in and year out, and especially since the mid- to late 1980s has produced one of the top four or five wines made in Pauillac in virtually every vintage. With 13.4% alcohol, the 2003 is one of the most powerful efforts this chateau has ever made. Its dense purple color is accompanied by sweet, jammy creme de cassis notes intermixed with roasted herbs, smoked meats, and chocolate. Although ripe, dense, full-bodied, and moderately tannic, it is silky (because of its low acidity and high glycerin) as well as accessible. It should firm up in the bottle, and be at its peak between 2008-2025.

Jancis Robinson – 17,5/20 Drink 2012-2016
Much deeper than Pichon Lalande. The sexual stereotyping of the Pichons is alive and well in 2003. This is quite savoury and beefy on the nose. With good compact fruit, this wine seemed relatively concentrated when tasted immediately after Pichon Lalande. Pretty impressive! Lots of impact here though no excessive heat or ripeness. Still quite a charge of fine tannins but there seems to be quite enough fruit to hold the wine while the tannins subside. And there’s even some freshness on the finish.

95 points, Wine Spectator
Wow. This shows so much ripe fruit and berry character with just the right hint of lead pencil and spice. Full-bodied and very chewy. Big and powerful. Beautiful wine. Superb. Best after 2012. 14,000 cases made. –JS
Additional notes from Wine Spectator-
Fabulous aromas of currants, berries and minerals. Flamboyant. Full-bodied, with big, velvety and wild fruit. Outrageous. This is one of the greatest bottles I have ever tasted from here. Like the 1989 or 1990. I can’t get over it. It’s really exciting. Score range: 95-100
Je ne sais pas pour vous, mais :Impressionné:
Un rouge de ce calibre, pret à boire, juste au tout début de son plateau... :Boire-vin:

:Bonjour:

Bloc d'annonce

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Adam_Bomb
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Re: Dreamer officiel 2012

Message par Adam_Bomb » dim. 11 nov. 2012 12:09

Phil.C a écrit :Bon, je vais m'inscrire avec Château Pichon-Longueville-Lalande Pauillac grand cru classé 2003.
Un aperçu rapide:

Parker: 94
WS:95
J.Robinson:17.5/20

:Bonjour:

Phil, tu changes ton offrande?

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Re: Dreamer officiel 2012

Message par Blacksmith » dim. 11 nov. 2012 12:12

Adam_Bomb a écrit :

Phil, tu changes ton offrande?

Solide Adam....!!! :Impressionné: :Impressionné: :Impressionné:

ouin Phil C. ??? tu fais quoi au juste...???. :lol: :lol: :lol: :lol:

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winegeek
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Re: Dreamer officiel 2012

Message par winegeek » dim. 11 nov. 2012 12:13

Bon ... un peu d'exposure ne ferait pas de tort:

Cos d'Estournel 1985

''The 1985 from casks would have been a lighter version of the 1982 and the 1953 vintages. Forward, with a fabulous bouquet of pain grillé and concentrated red and black fruits (especially black cherries), it is rich, lush, long, and medium to full bodied. Very flagrant, with gobs of sweet black fruits, minerals, and spice in both its flavor and aromatics, this is one of the most forward wines from Cos.''
Score: 93 Robert Parker, Bordeaux Book (3), November 1998

Puisque je n'ai pas de jumelle ... je prévois amener Dominus 2005 comme back-up:

92-95 points Stephen Tanzer's International Wine Cellar

''Saturated ruby-red. Vibrant, complex nose melds blackberry, cherry, violet, mocha, cocoa powder, game and tobacco. Rich, fat and large-scaled for a young Dominus, but with its sweetness buffered by excellent inner-mouth energy. This boasts terrific lift for a wine of its volume. Red and darker berry flavors are lifted by a minty topnote. Finishes with noble tannins and a whiplash of fruit. I find this much more successful than the 2004. Incidentally, Christian Moueix and his team rank this wine with the 2001 as the best vintages of recent years.'' (6/ 2007)

94 points Robert Parker's Wine Advocate

''Medium to deep garnet-purple colour. Vibrant scents of warm blackcurrants, plums, mocha, vanilla, cloves and nutmeg with a whiff of smoked meat. On the palate this vintage provides the characteristic high level of acidity matched by firm fine tannins and a lot of rich, concentrated fruit yielding a more opulent style. Very long finish with lots of spice.'' (5/ 2010)
Winegeek

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Phil.C
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Re: Dreamer officiel 2012

Message par Phil.C » dim. 11 nov. 2012 12:23

Blacksmith a écrit :
Adam_Bomb a écrit :

Phil, tu changes ton offrande?

Solide Adam....!!! :Impressionné: :Impressionné: :Impressionné:

ouin Phil C. ??? tu fais quoi au juste...???. :lol: :lol: :lol: :lol:
Benoit, qui peu facilement faire référence à ces MP, sait parfaitement que je parle de la même bouteille depuis le tout début... :Paix: :wink:

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Re: Dreamer officiel 2012

Message par Léoville » dim. 11 nov. 2012 16:26

Phil.C a écrit :Benoit, qui peu facilement faire référence à ces MP, sait parfaitement que je parle de la même bouteille depuis le tout début... :Paix: :wink:
Phil, transmettre en pm à notre Ben national ton choix premier d'offrande, on sait tous que Black ne sait même pas qu'il existe deux Pichon. :zut:

T'as couru après. :--):

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Re: Dreamer officiel 2012

Message par Blacksmith » dim. 11 nov. 2012 19:50

Léoville a écrit : on sait tous que Black ne sait même pas qu'il existe deux Pichon. :zut:

Bon, bon, bon... des petites attaques faciles... comme si c'était mon style de faire des choses comme cela.... :?: :?: :?:

Léoville, j'ai presque le goût de planter un Genevrières d'une meilleure année pour te donner une leçon... :bastonnade:


8-) :lol:
Phil.C a écrit :Benoit, qui peu facilement faire référence à ces MP, sait parfaitement que je parle de la même bouteille depuis le tout début... :Paix: :wink:
Phil, c'est que tu as indiqué "comtesse" dans ton post d'inscription... :Je l'ignore:

Par MP,... je vois rien sauf des affaires qui parlent de musique, de lumières et de barres asymétriques verticales.... 8-)


:lol: :lol: :lol: :lol:

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Re: Dreamer officiel 2012

Message par Phil.C » dim. 11 nov. 2012 20:01

Blacksmith a écrit :Par MP,... je vois rien sauf des affaires qui parlent de musique, de lumières et de barres asymétriques verticales....
:zut:
:lol: :lol: :lol:

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Re: Dreamer officiel 2012

Message par Phil.C » dim. 11 nov. 2012 20:32

Adam_Bomb a écrit :
Phil.C a écrit :Bon, je vais m'inscrire avec Château Pichon-Longueville-Lalande Pauillac grand cru classé 2003.
Un aperçu rapide:

Parker: 94
WS:95
J.Robinson:17.5/20

:Bonjour:

Phil, tu changes ton offrande?
Finalement, mon erreur Adam! Mais, je sais que tu sais que Baron est encore meilleur... :wink:
:lol: :lol: :lol:

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Epicure
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Re: Dreamer officiel 2012

Message par Epicure » lun. 12 nov. 2012 6:56

Black, si tu es tanné de boire du Montrose, y'a une solution facile...
Tu n'as qu'à pas faire la cut!

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Epicure
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Re: Dreamer officiel 2012

Message par Epicure » lun. 12 nov. 2012 6:59

Didi,

J'ai les références Parker suivantes pour Montrose 2003 (j'avais posté la plus récente):

We next moved to the totally perfect 2003 Château Montrose, which was decanted well in advance. With the spring lamb and gateau of eggplant, it was another incredible wine and food marriage. I have had this wine several times in the past, but it always seemed totally shut down, and in need of a decade of cellaring. This dinner proved how aeration and the correct food can bring out the best, even in such a young, surreally concentrated wine. It is a quintessential Montrose, and does not reveal any of the pruny, baked characteristics that can afflict some of the wines of Graves, Pomerol, and St.-Emilion from sandy, gravelly soils. The clay soils of St.-Estéphe were the perfect antidote for the searing heat and drought of 2003. The result is a superb wine that should last 40-60 or more years.
Score: 100 Robert Parker, Hedonists Gazette, May 2008

The enormous 2003 Montrose is built along the lines of the 1989 rather than the 1990. It boasts a dense black/purple color in addition to an extraordinary bouquet of scorched earth, blackberries, and cassis, fabulous purity, a skyscraper-like texture, and substantial tannin in the finish. This superb, huge, ripe wine is one of the vintage’s most prodigious offerings. However, patience will be essential for anyone purchasing this 2003. Anticipated maturity: 2010-2035.
Score: 97+ Robert Parker, Wine Advocate (164), April 2006

Certainly one of the vintage’s most colossal wines and clearly one of the estate’s greatest efforts, rivaling the 1989, 1990, and 2000, this wine, which tips the scales at 13% alcohol (the 1990 was 13.5%), has an amazingly opaque purple color to the rim, and a big, sweet, exotic nose of blackberry liqueur intermixed with acacia flower, creme de cassis, smoke, and hints of truffle and vanilla. In the mouth the wine is full-bodied, opulent, but offers surprising definition and finesse, which is something it was showing less of nine months ago. Brilliantly delineated in spite of its amazing concentration and unctuosity, this is a thrilling, exceptional effort that should prove to be a modern-day legend. I tend to think this wine will actually be approachable in 5-6 years but capable of lasting for at least three decades. Anticipated maturity: 2009-2030+. To reiterate what I said last year, this is a blend of 62% Cabernet Sauvignon, 34% Merlot, and the rest equal parts Cabernet Franc and Petit Verdot.
Score: 97-100 Robert Parker, Wine Advocate (158), April 2005

A whopping 78% of the production made it into the prodigious 2003 Montrose. Harvested between September 11 - 26, this 62% Cabernet Sauvignon, 34% Merlot, 3% Cabernet Franc, and 1% Petit Verdot blend was fashioned from low yields of 35 hectoliters per hectare. The pH is high (3.9), and the alcohol is 13.2%. Reminiscent of a hypothetical blend of the compelling 1989 and 1990, this inky/purple-colored 2003 boasts a spectacular, flamboyant perfume of creme de cassis, new wood, smoke, crushed rocks, and white flowers. Magnificently rich, unctuously textured, and full-bodied, with huge presence on the palate, and a finish that exceeds 60 seconds, this is a legendary effort from Montrose. It is capable of rivaling the wines produced in 2000, 1990, and 1989. Given its low acidity and incredible performance already, it should drink well in 5-6 years, and last for 25-30.
Score: 96-100 Robert Parker, Wine Advocate (152), April 2004

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